Preskoči na glavno vsebino

Zakaj je ogrevanje na drva pametna izbira?

 

Zakaj je ogrevanje na drva pametna izbira?🔥

V času, ko cene elektrike in plina naraščajo, se vedno več ljudi vrača k staremu, zanesljivemu načinu ogrevanja – kurjenju na drva. A to ni le rezervni načrt – gre za varno, trajno in cenovno ugodno rešitev, ki jo pozna že več generacij.

Kot podjetje Ključavničarstvo Fekonja d.o.o. z dolgoletnimi izkušnjami na področju kovinskih izdelkov in štedilnikov na drva, vam iz prve roke povemo, zakaj ima ta način ogrevanja še vedno veliko prednosti.


🌲 1. Drva so naraven in obnovljiv vir energije

Drva so del naravnega kroga in ob odgovorni rabi predstavljajo trajnosten vir energije. Če uporabljate suha, lokalna drva, zmanjšujete svoj ogljični odtis in podpirate lokalno gospodarstvo.


💸 2. Ogrevanje na drva je cenejše

Drva so pogosto najugodnejši energent, še posebej če jih nabavljate v domači okolici. Poleg tega štedilniki na drva nimajo dodatnih stroškov vzdrževanja ali električnih komponent, ki bi se kvarile.


⚡ 3. Popolna neodvisnost ob izpadu elektrike

Zanesljivo ogrevanje tudi, ko zmanjka elektrike – to je ena največjih prednosti. Štedilnik na drva deluje vedno, in poleg ogrevanja omogoča tudi kuhanje ali peko. Idealno za vikende, starejše hiše ali samostojne objekte.


♻️ 5. Sodobni štedilniki z visokim izkoristkom

Danes obstajajo sodobni modeli štedilnikov, ki omogočajo učinkovito izgorevanje in porabijo manj drv. Naše podjetje ponuja preverjene modele z dolgo življenjsko dobo in visoko učinkovitostjo. Ponujamo štedilnike s centralno ali brez centralne.


🧱 Ključavničarstvo Fekonja d.o.o. – iz prakse za vaš dom

Smo družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo. Naša ponudba vključuje:

  • kvalitetne štedilnike na drva (po naročilu ali serijsko),

  • svetovanje,

  • trdno izdelavo po meri vašega doma.

📍 Naslov: Nadbišec 27, 2232 Voličina
📞 Telefon: 02 720 00 57
✉️ Kontakt: info@ekocentral.si,
http://www.ekocentral.si/


✅ Zaključek

Ogrevanje na drva je več kot le način gretja – je življenjski slog, ki pomeni neodvisnost, toplino in varnost. Če razmišljate o menjavi sistema ali nakupu novega štedilnika, se oglasite pri nas – z veseljem vam pomagamo z izkušnjami iz prakse.


📩 Za vprašanja, naročila ali nasvet nas kontaktirajte.

Komentarji

  1. Imamo točno tak vaš štedilnik, zelo zadovoljni. Priporočam. Lp

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Kako štedilnik vključiti v moderen interier – estetski nasveti

  Kako štedilnik vključiti v moderen interier – estetski nasveti Tradicionalno srce doma – štedilnik na drva – se vrača v sodobne domove. A tokrat v povsem novi preobleki. S kombinacijo napredne tehnologije in premišljene estetike postajajo štedilniki več kot le vir toplote – so oblikovni poudarek, ki doda karakter prostoru. V nadaljevanju predstavljamo, kako štedilnik elegantno vključiti v moderen interier. 1. Izberite pravi slog štedilnika Moderen interier kliče po čisti estetiki, ravnih linijah in minimalistični obliki. Pri izbiri štedilnika bodite pozorni na: Barvo – priljubljene so mat črna, siva, bela ali celo bež barve. Obliko – sodobni modeli imajo vitko silhueto in zastekljena vratca za pogled na ogenj. Materiale – kovina, steklo in keramika se lepo zlijejo z modernimi materiali kot so beton, kamen ali les. 👉 Namig: Če želite izstopajoč kos, izberite model v kontrastni barvi – na primer črn štedilnik v svetlem prostoru. 2. Postavitev je ključna Šted...

Recept za domač kruh iz štedilnika Fekonja

  🍞 Recept za domač kruh iz štedilnika Fekonja Ni boljšega vonja, kot je vonj sveže pečenega kruha iz pečice, še posebej, če je ta pečica del štedilnika na drva Fekonja . Naravna toplina lesa daje kruhu poseben okus, hrustljavo skorjo in mehkobo, ki jo težko dosežemo v navadni električni pečici. 🥣 Sestavine: 500 g bele pšenične moke 1 vrečka suhega kvasa (7 g) 1 čajna žlička sladkorja 2 čajni žlički soli 300 ml tople vode 1 žlica oljčnega olja (opcijsko) 👨‍🍳 Postopek: Zamesimo testo V večji posodi zmešamo moko, suhi kvas, sladkor in sol. Postopoma prilijemo toplo vodo in gnetemo približno 10 minut, da dobimo gladko, elastično testo. Vzhajanje Testo pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati 1 uro, da se volumen podvoji. Oblikovanje Testo nežno pregnetemo, oblikujemo hlebec in položimo v pomokano litoželezno posodo, pekač ali kar na peki papir. Pečenje v štedilniku Fekonja Vnaprej ogrejemo pečico na 220 °C (oz. tako, da se pečica segre...